CES 2018: Samsung DRVLINE este o platformă de şofat autonom, pentru maşinile viitorului

0
635

Am fost şocat să văd cât de puţine inovaţii auto au apărut la această ediţie CES, faţă de alţi ani. Se pare că partea auto de la CES 2018 de abia se încinge, Samsung prezentând platforma sa de şofat autonom cunoscută drept DRVLINE.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face aici cu o platformă deschisă, modulară şi scalabilă, care permite construcţia de automobile personalizate la nivel avansat pe viitor. Samsung pune la bătaie soluţia sa pentru producătorii auto şi îşi oferă serviciile. Prin DRVLINE producătorii pot colabora şi personaliza software-ul fără probleme. Componentele individuale pot fi modificate, îmbunătăţite şi upgradate.

Este şi un sistem future proof şi va fi gata pentru când va sosi autonomia auto de nivel 5. Este o platformă “cu de toate”, care vine cu suport Internet of Things, sisteme integrate, computere de dashboard şi suport pentru automatizare de nivel 3, 4 şi 5. La pachet vine şi un sistem de camere frontale ADAS, creat de Samsung în colaborare cu Harman.

DRVLINE aduce şi avertizare la schimbarea de benzi, avertizare pentru coliziunea frontală, detectare a pietonilor şi frânarea automată de urgenţă. Harman a mai lucrat şi la o platformă digitală pentru cockpit, pentru toate segmentele de vehicule. Soluţiile de conectivitate sunt gata şi pentru sosirea conexiunilor 5G. Sistemul este detaliat şi explicat mai jos.

Hardware-ul aferent se va livra în acest an.