CES 2018: ASUS Chromebox 3 este aici, ca un mini computer cu Chrome OS

0
952

CES 2018 ne-a adus o sumedenie de computere noi, dar în mod interesant am avut şi formaturi atipice, nu doar PC-uri clasice sau laptopuri şi tablete. Spre exemplu am luat contact cu multe mini PC-uri, ba chiar şi NUC-uri puternice. ASUS a preferat să abordeze zona Chromebox, prin produsul ASUS Chromebox 3. Acesta este detaliat mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

ASUS produce Chromebox-uri încă din 2014, iar unul nou a sosit la CES 2018, dar din păcate nu a fost prezentat cu foarte multe detalii pe scenă. Ştim doar că are un procesor Intel Core de generaţie a opta şi o cantitate necunoscută de RAM de tip DDR4-2400. Nu ştim prea multe nici despre stocare, dar bănuim că primim măcar 128 GB SSD. Cu siguranţă avem un port USB Type-C (3.1) şi Gigabit Ethernet.

Şi WiFi intră în ecuaţie, iar micul computer ar putea fi folosit fie ca media box pentru sufragerie, pentru că are şi DisplayPort şi ieşire HDMI. ASUS afirmă că suportă şi playback pentru video 4K, dar e bun şi pentru sarcini mai business/enterprise. Va sosi în prima jumătate a acestui an, la un preţ necunoscut încă. Evident vine şi cu suport pentru Google Play Store şi aplicaţii Android, cum e la modă pe device-urile cu Chrome OS în ultima vreme.