CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg este acum al treilea cel mai bogat om de pe glob; Iată averea sa

1
1204

În vreme ce Jeff Bezos continuă să domine autoritar topul miliardarilor la nivel global, nici Mark Zuckerberg nu o duce rău deloc. CEO-ul Facebook l-a depăşit recent pe Warren Buffett, devenind al treilea cel mai bogat om din lume. Avem detalii despre realizările sale financiare mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În vârstă de 34 de ani, fondatorul celei mai utilizate reţele sociale de pe glob are o avere de 81.6 miliarde de dolari. Asta îl plasează cu 373 de milioane de dolari peste Buffett, directorul Berkshire Hathaway. Buffett are totuşi mai multă pricepere la finanţe decât Zuckerberg şi mai multă experienţă la cei 87 de ani ai săi, putând spulbera ecartul imediat, dacă vrea.

În acest moment în faţa lui Zuckerberg se află Jeff Bezos (142 miliarde de dolari), pe locul întâi şi Bill Gates pe locul 2 (92.7 miliarde de dolari). Saltul lui Zuck pe podium a avut loc vineri, când acţiunile Facebook au crescut cu 2.4%, conform Bloomberg Billionaires Index. Este pentru prima oară când toţi ocupanţii top 3 miliardari şi-au făcut averile din tehnologie. Şi toată această ascensiune a lui Mark vine pe fondul crizei FB din luna martie, când a devenit public scandalul Cambridge Analytica. Facebook pare a-si fi revenit.

Atunci o acţiune ajungea la cota de 152.22 dolari, iar acum a ajuns la 203.23 dolari. Averile făcute din tech reprezintă aproximativ o cincime din totalul de 5 trilioane de dolari pe care îl împart între ei potentaţii din topul Bloomberg. Acel top include cei mai bogaţi 500 de oameni de pe glob. Buffett a fost cândva cea mai bogată persoană din clasament, dar a picat multe poziţii când a început să se ocupe de activităţi caritabile.

A donat 290 de milioane de dolari sub formă de acţiuni în urmă cu un deceniu, iar acestea valorează acum 50 de miliarde de dolari. Şi Zuckerberg a promis că îşi va dona 99% din acţiunile Facebook pe durata vieţii sale.