CEO-ul Disney, Bob Iger a părăsit comitetul de conducere Apple; Iată de ce!

0
761

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar Apple are o relaţie foarte strânsă cu Disney. Şi nu are neapărat legătura cu faptul că Steve Jobs a băgat bani serioşi în Pixar la începuturile sale, până să ajungă la Disney, ci mai degrabă cu directorii pe care giganţii îi au la comun. Cel mai important era Bob Iger, CEO Disney, care făcea parte şi din comitetul de conducere Apple, dar care şi-a dat demisia de la firma din Cupertino recent. Avem şi explicaţia.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sincer să fiu, chiar şi fără să citesc declaraţiile lui Iger am presupus imediat că e vorba despre bătălia de pe piaţa de streaming. Odată cu lansarea lui Apple TV+ şi Disney+, cele două companii vor concura abitir pe o piaţă de zeci de miliarde de dolari şi ar fi bizar să aibă directori la comun. Iger îşi dădea demisia de la Apple la început de septembrie şi iată declaraţia sa în această privinţă:

“Motivul pentru care am părăsit comitetul directoral Apple este faptul că pe măsură ce compania intra tot mai mult în zona de show-uri de televiziune şi filme, îmi devenea tot mai clar că drumurile noastre intră în conflict şi nu sunt convergente. Am crezut că e lucrul corect de făcut.”

În noiembrie Disney va lansa serviciul său de streaming Disney+ cu sute de episoade de producţii Star Wars şi Marvel, dar şi filme de lung metraj. Apple lansează la rândul său în această toamnă serviciul de streaming Apple TV+, care include producţii ca “Dickinson” şi “For All Mankind”. I-a înregimentat pe Oprah, Steven Spielberg şi Reese Witherspoon pentru producţii originale.

Avantajul Apple este că serviciul său costă doar 5 dolari, iar cel Disney e 7 dolari. Trebuie precizat şi că Iger a avut o relaţie bună cu Steve Jobs, iar cei doi au devenit prieteni atunci când Disney a cumpărat Pixar cu mai bine de 10 ani în urmă. Iger a exprimat şi o idee inedită: consideră că Apple şi Disney puteau fuziona sau măcar să discute despre asta, dacă Jobs era în viaţă.

Iger a ţinut să sublinieze şi că respectă foarte mult viziunea lui Tim Cook.