Cel mai vechi laptop din lume, descoperit de Realitatea.net si Intel

1
996

Sunteti probabil familiarizati cu inedita competitie a celor de la Realitatea.net, organizata in parteneriat cu Intel si care presupune descoperirea celui mai vechi laptop functional din Romania. Ei bine castigatorul a fost premiat in cadrul unei gale organizate in data de 17 iunie si a fost descoperit si cel mai vechi laptop din lume, aflat la Baia Mare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

laptop_vechi_realitatea

Cel mai vechi laptop functional din lume apartine Ioanei Herbel din Baia Mare, care a primit drept premiu un laptop Sony Vaio de ultima generatie. Raluca Liana Mitroi, din Bucuresti a fost de asemenea premiata cu un procesor, ea fiind detinatoarea celui mai vechi minicomputer din Romania. Concursul lansat in data de 12 mai urmarea descoperirea celui mai vechi laptop din tara, aflat in stare de functionare.

laptop_vechi

Modelul “antic” din Baia Mare este un Epson HX-20, primul PC mobil cu baterii incorporate. El este dotat cu 2 procesoare de 0.614 MHz, cantareste 1.6 kilograme si a fost lansat in anul 1982. Terminalul incorporeaza un ecran LCD de mici dimensiuni si un dispozitiv de stocare pe baza de minicaseta.

Sursa