Cel mai rapid şi scump kart din lume este Daymak C5 Blast Ultimate, care atinge 100 km/h în sub 1.5 secunde

0
4969

Mulţi dintre voi aţi fost probabil fascinaţi de acea ştire cu automobilul Tesla ce ar putea atinge suta în sub 2 secunde. Ei bine performanţe de genul se pot atinge şi cu alte vehicule ceva mai neconvenţionale, cum ar fi un kart. Un exemplu este Daymak C5 Blast Ultimate, probabil cel mai rapid kart din lume. Cu siguranţă e cel mai scump, totuşi, la 53.000 de euro.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Daymak este o firmă canadiană, care produce vehicule de tip Go-Kart. C5 foloseşte baterii pe litiu marca Panasonic de 2400 Wh, pentru a trimite energia spre un motor brushless de 10 kW. Toată această energie ajunge apoi spre nişte pneuri care par să fie subdimensionate, chiar şi pentru un kart. Producătorul acestui mic vehicul afirmă că el poate atinge 100 km/h în sub 1.5 secunde, iar tehnologia se află de abia la început, deci vitezele ar putea fi superioare pe viitor.

Canadienii au şi un model ceva mai “omenesc” că performanţe, C5 Blast Go-Kart Standard, care ajunge la 100 km/h în 3.9 secunde. Acel model costă 8910 euro. Revenind la C5 Blast Ultimate, el are răcire pe lichid, vine cu Drive Controller marca Daymak şi 8 motoraşe EDF pentru o forţă de împingere în sus de 96 kg şi 4 motoraşe EDF pentru o forţă de împingere înainte de 60 kg.

Acest Go Kart cântăreşte în jur de 200 de kg, dar după ce sunt activate toate acele motoare, greutatea sa fizică este de aproximativ 100 de kg, ceea ce îl face foarte uşor şi rapid. Produs în Toronto, acest vehicul riscă să bată recordul atins de Academic Motorsports Club Zurich Formula student şi maşina lor experimentală, ce a ajuns la 100 km/h în 1.513 secunde. Şi toate acestea pe bază de energie electrică.

Personal mi se pare că o asemenea putere pe un kart, maşinuţa tradiţional menită pentru cei mai mici sau tineri tentează dezastrul…