Cel mai mic computer din lume este mai mic decât un bob de orez: creaţie a Universităţii din Michigan

0
1184

Dacă vă prezentam recent cel mai puternic PC din lume, acum vă arătăm şi cum stăm când vine vorba de “cel mai mic computer din lume”. Universitatea din Michigan a doborât recordul stabilit de IBM, realizând cel mai mic PC de până acum, chiar mai mic decât un bob de orez.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ca să vă faceţi o idee ce salt avem aici, noul computer măsoară o zecime din dimensiunile fostului deţinător de record de la IBM. Universitatea din Michigan a anunţat în această săptămână ca inginerii săi au produs un computer care măsoară 0.3 x 0.3 mm, deci e mult mai mic chiar şi decât un bob de orez. IBM are un computer de 1 mm x 1 mm, cu care se laudă în ultimii ani.

Inginerii afirmă şi că acel device de la IBM nu îşi poate detecta mediul fizic din jur, dar al lor poate. Inovaţia s-a făcut la nivel de design de circuite aici, dar şi de consum de energie. Aplicaţiile unei astfel de maşinării sunt multiple, precum analiza interiorului ochiului uman, studii legate de cancer, monitorizarea rezervelor de petrol sau a proceselor biochimice.

Pe numele său Michigan Micro Mote, acest PC vine cu procesor, transmiţătoare şi receivere wireless. Are şi RAM şi celule fotovoltaice. Pentru că un Mote e prea mic pentru a avea antene radio, se bazează pe transmisii sub formă de lumină vizibilă. Rolul său principal este de senzor de temperatură se pare şi este ideal pentru a investiga schimbările de temperatură ale unui ţesut tumoral.