China este pasionată de proiectele grandomane, fie că e vorba despre un dig imens, care afectează axa de rotire a Pământului sau unul dintre cele mai lungi poduri din lume. Cel mai nou proiect masiv al asiaticilor implică un număr uriaş de panouri solare interconectate şi amplasate pe apă.

Publicitate

Autorităţile chineze au făcut eforturi intense în ultimii ani să scape de poluare, o problemă mare a metropolelor acestei ţări şi caută surse alternative de energie. Cea solară este sus pe listă şi această “fermă solară” pare a fi o parte din soluţie. Guvernul chinez a confirmat finalizarea construcţiei celei mai mari surse de alimentare solară de pe planetă, cel puţin din rândul celor acvatice.

Sungrow Power Supply Company a creat o heliocentrală de 40 de megawați amplasată deasupra unui fost oraş minier inundat, din provicia Anhui. Această soluţie ar avea şi rolul de a răci zona respectivă. China doreşte să îşi crească utilizarea de combustitili non-fosili cu 20% şi se vrea a fi o forţă globală în energie reînnoibilă. Adâncimea apei din zona Anhui variază între 4 şi 10 metri şi pentru că plouă des acolo, porţiunea va fi mereu inundată.

Generarea de energie solară a crescut în China cu 80% în primele 3 luni ale acestui an, deci chinezii sunt pe drumul cel bun.