Computex 2017: ASUS Blue Cave este cel mai inedit router lansat în ultimii ani, are un „vortex” în mijloc

0
1210

Chiar dacă au debutat nişte laptopuri foarte interesante azi la Computex 2017, toate privile au fost culmea aţintite spre un router ASUS. E vorba despre ASUS Blue Cave Router, pe care îl admiraţi mai jos şi care arata de parcă l-a străpuns o rachetă sau un glonţ.

Publicitate

Blue Cave îşi ia numele de altfel de la orificiul din mijloc, ce aminteşte puţin de un vortex. Spre deosebire de alte routere, acest model e plăcut privirii şi nu strică estetica inedită prin vreo antenă. Antenele sunt integrate intern, cum am văzut la Netgear Orbi sau Google WiFi. ASUS a integrat o soluţie de securitate pe bază de tehnologie Trend Micro şi cunoscută drept ASUS AiProtection.

La pachet vine şi o aplicaţie, care vă permite să monitorizaţi utilizarea, activitatea în reţea, rapoartele de securitate şi chiar să restricţionaţi accesul aplicaţiilor. Veţi primi şi notificări atunci când un terminal necunoscut se conectează la router şi dacă apare perspectiva unui hack. ASUS Blue Cave vine cu suport pentru IFTTT, care va permite să creaţi sarcini atuomat pentru orice terminal cu acest standard, dar şi suport pentru Alexa.

La interior se află cel mai nou chipset WiFi Intel, ce asigură viteze dual band din clasa AC2600. ASUS promite streaming video 4K fără pic de lag. Nu avem dată de lansare, dar cunoaştem preţul: 180 de dolari.