Cât mai costă primul computer Apple în ziua de azi? Apple-1 datează din 1976 şi e pe eBay

0
2839

Dispozitivele care au făcut istorie se vând la mare preţ acum, de aceea am recomandat mereu posesorilor de telefoane, console şi alte gadgeturi de primă generaţie să ţină cu dinţii de ele. Un PlayStation 1, un prim GameBoy sau un prim iPhone vor valora mult foarte curând. Ce să mai spunem de un Apple-1, primul computer Apple care costă 1.75 milioane de dolari pe eBay acum.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cel mai ciudat lucru e faptul că persoana care vinde acel computer promite că este în “condiţie aproape perfectă”. Şi asta după multe decenii de la debutul său… În general un Apple-1 ar costa câteva zeci de mii de dolari pe eBay, dacă ar fi doar un computer piesă de muzeu uzat şi lovit de timp. Faptul că e neatins îi creşte preţul acestui model. La fel se întâmplă şi cu modelele iPhone 1 din 2007, încă nescoase din cutie care valorează multe mii de dolari sau chiar zeci de mii.

Cât mai costă primul computer Apple în ziua de azi? Apple-1 datează din 1976 şi e pe eBay

Acest Apple-1 se află în cutia sa originală Byte Shop KOA din lemn, cu sursa originală şi tastatura Datanetics Version D. Nu a suferit nici o modificare şi nici o reparaţie. Se află în posesia unui expert în domeniu numit Corey Cohen şi a fost prezentat la un festival de computere vintage, fiind operaţional doar 6 ore pe zi, pe parcursul a 2 zile.

Este inclus în preţ şi un televizor Sony TV-115 ca monitor, aşa cum recomanda Steve Jobs, cu tot cu modulator video. Persoana care are acest dispozitiv, are grijă de el încă din 1978, adică de mai bine de 40 de ani. Apple-1 a debutat în 1976 şi este un computer desktop lansat de Apple, creat şi contruit manual de Steve Wozniak. Producţia sa se oprea în 1977, după ce a debutat Apple II.

Din 2013 încoace existenţa a doar 63 de unităţi Apple-1 a fost confirmată şi doar 6 mai sunt funcţionale. Ca idee un Apple-1 se vindea la suma de 50.000 dolari la o licitaţie în 1999.