Căştile laser Glow vin cu o iluminare fistichie atractivă

0
1423

Ideea de căşti “laser” poate sună ciudat, dar e greu să găseşti o descriere mai bună pentru headseturile de mai jos. Într-o lume în care un mare “B” e de ajuns pentru a face cunoscut brandul Beats, e greu să ieşi în evidenţă în acest segment. Cei de la Glow au reuşit totuşi, prin intermediul perechii de căşti de mai jos.

Publicitate

glow-earbuds-0281.0

Aceste modele earbuds implica fire care se iluminează cu ajutorul laserelor, ceea ce a prins la public destul încat proiectul pornit pe Kickstarter să treacă de ţelul de 100.000 de dolari finanţare. Căştile se conectează la un jack audio standard fără probleme şi sunt creaţia lui Zi Wang, un fost angajat Google. Iluminarea Glow e asigurată timp de 8 ore cu o încărcare de jumătate de oră via USB.

glow-headphones-0240.0

Inspiraţia i-a venit lui Zi Wang în timpul festivalului Burning Man, unde cei care se aflau acolo purtau numeroase obiecte de vestimentaţie modificate astfel încât să strălucească. Ideea era simplă: un cablu subţire din cupru era înconjurat de fosfor, care strălucea atunci când un curent era aplicat asupra sa. Efectele de culoare provin de la un strat extern de PVC.

În vreme ce lucra cu această idee, Wang a observat că firma Corning, cea din spatele lui Gorilla Glass lucra la un material numit Fibrance. Acesta este un material de tip fibră optică, care în loc să permită luminii să călătorească prin fir, implica mici particule care împrăştie laserul, creând un efect de iluminare. Fibrance are şi avantajul că nu emite căldură.

Căştile Glow au şi marele avantaj că strălucesc şi în zone bine iluminate. Preţul iniţial este de 127 de dolari, dar primele unităţi sunt sold out.  Puteţi folosi Kickstarter pentru a precomanda o pereche la 149 de dolari.