Căştile de realitate mixtă Microsoft sosesc în această vară; Preţ de pornire de 299 dolari

0
1180

În aceste zile ale lui BUILD 2017, Microsoft anunţă nu doar software, ci şi parteneriate hardware. Microsoft HoloLens pare promiţător de ceva vreme, chiar şi în comparaţie cu HTC Vive sau Oculus Rift, pentru că oferă realitate mixtă şi nu doar virtuală. Hai să vedem ce pregătesc partenerii MS pentru la vară.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Windows 10 include suport Mixed Reality şi primul partener pe listă este Acer. Headsetul său de realitate mixtă porneşte de la 299 dolari şi e disponibil deja la precomandă. HP are un model de 329 dolari şi ambele ajung la cumpărători la vară. Modelul Acer integrează două ecrane de 2.89 inch cu rezoluţie de 1440 x 1440 pixeli şi oferă un câmp de vizualizare de 95 de grade.

E promis un refresh rate de 90 Hz şi un ecran frontal care se poate rabata în sus când nu e folosit. Stă bine şi la conectică: jack audio, USB 3.0 şi HDMI 2.0, plus conector pentru microfon. E nevoie de un PC cu procesor Intel Core i7 sau un AMD Ryzen 7 17000, plus o placă nouă NVIDIA sau AMD pentru a putea conlucra cu acest headset, dar şi Windows 10 Creators Update.

Varianta HP are hardware similar şi cerinţe similare, dar se remarcă printr-un soi de bandă pentru cap, cu căptuşeala specială. Pentru a controla mai bine interacţiunile din realitatea mixtă Microsoft a prezentat şi un joystick special, cu butoane, senzori şi un mâner pentru a ţine accesoriul. Avem şi un stick analogic integrat pentru a ne mişca mai uşor în mediul virtual.

Bundle-uri cu headset şi controller sunt deja pregătite. Preţurile sună excelent în comparaţie cu rivalii HTC şi Oculus Rift, dar rămâne de văzut şi ce livrează pe partea de conţinuturi.