D-Link ar fi lăsat sute de mii de clienţi cu routere şi camere IP neprotejate; Compania neagă tot

0
597

Nu doar Apple trece des pe la tribunal în aceste zile, din cauza unei dispute cu Qualcomm, ci şi marele nume al routerelor, D-Link. Comisia Federală de Comerţ din SUA acuză producătorul de routere în ianuarie că este neglijent cu securitatea. Hai să vedem care sunt detaliile acestui caz.

Publicitate

FTC afirmă că sute de mii de clienţi au fost lăsaţi vulnerabili în faţa atacurilor, pentru că D-Link nu şi-a securizat cum trebuie routerele şi camerele împotriva vulnerabilităţilor. Compania a negat acuzaţiile, afirmând că nici un utilizator nu a fost victima vreunui hack. Acum încearcă să anuleze acuzaţiile pe motiv că autorităţile americane nu au jurisdicţie asupra sa.

După cum probabil ştiţi deja, D-Link este o multinaţională din Taiwan, fondată în 1986, de aici şi treaba cu jurisdicţia. Un judecător federal din San Francisco pare să fie de acord cu D-Link în prima fază. Între timp a intervenit un ONG numit Cause of Action Institute pentru a apăra producătorul de routere. Continuă totuşi procesul împotriva filialei americane a D-Link. Lucrurile sunt în standby, pentru că FTC nu a dovedit foarte clar că există măcar o persoană afectată de lipsa de securitate.

Un lucru ştiut totuşi este că D-Link a vândut camere IP cu datele de login integrate (hard coded), astfel ca oricine putea vizualiza streamurile video şi acest lucru nu putea fi schimbat de utilizator. Povestea e foarte neclară şi aşteptăm o rezolvare.