D-Link ar fi lăsat sute de mii de clienţi cu routere şi camere IP neprotejate; Compania neagă tot

0
923

Nu doar Apple trece des pe la tribunal în aceste zile, din cauza unei dispute cu Qualcomm, ci şi marele nume al routerelor, D-Link. Comisia Federală de Comerţ din SUA acuză producătorul de routere în ianuarie că este neglijent cu securitatea. Hai să vedem care sunt detaliile acestui caz.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

FTC afirmă că sute de mii de clienţi au fost lăsaţi vulnerabili în faţa atacurilor, pentru că D-Link nu şi-a securizat cum trebuie routerele şi camerele împotriva vulnerabilităţilor. Compania a negat acuzaţiile, afirmând că nici un utilizator nu a fost victima vreunui hack. Acum încearcă să anuleze acuzaţiile pe motiv că autorităţile americane nu au jurisdicţie asupra sa.

După cum probabil ştiţi deja, D-Link este o multinaţională din Taiwan, fondată în 1986, de aici şi treaba cu jurisdicţia. Un judecător federal din San Francisco pare să fie de acord cu D-Link în prima fază. Între timp a intervenit un ONG numit Cause of Action Institute pentru a apăra producătorul de routere. Continuă totuşi procesul împotriva filialei americane a D-Link. Lucrurile sunt în standby, pentru că FTC nu a dovedit foarte clar că există măcar o persoană afectată de lipsa de securitate.

Un lucru ştiut totuşi este că D-Link a vândut camere IP cu datele de login integrate (hard coded), astfel ca oricine putea vizualiza streamurile video şi acest lucru nu putea fi schimbat de utilizator. Povestea e foarte neclară şi aşteptăm o rezolvare.