Capacitatea de producţie de ecrane din China va ajunge la nivelul maxim în 2019; Lipsa de tehnologie de top e o problemă

0
739

La ora actuală când ne gândim la cei mai mari producători de ecrane din zona tabletelor şi a telefoanelor mobile, nume din Coreea de Sud sau Japonia apar în ecuaţie. China apare mai rar, dar acest lucru e pe cale să se schimbe. Studiile şi predicţiile arată ca pe viitor capacitatea de producţie de ecrane din China va ajunge la nivelul maxim.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apogeul şi vârful se vor atinge în 2019, doar că lipsa de tehnologii de vârf este o problemă pentru China. Ca atare trebuie crescute investiţiile în liniile de producţie OLED din cea mai populată ţară de pe glob. Va fi un salt de buget de 6 ori, ajungându-se la 50 de miliarde de dolari investiţie în următorul an. Totuşi, marile companii din China tot duc lipsă de tehnologii aferente acestei dezvoltări.

Industria panourilor de ecrane a atras 100 de miliarde de dolari investiţii în ultimii ani, devenind a treia cea mai mare zonă de producţie din China. Această ţară este cel mai mare producător de LCD-uri de pe glob, dar LCD-urile nu mai sunt atât de cerute acum că OLED-ul, QLED-ul şi mai nou microLED-ul au intrat în atenţia producătorilor de telefoane, tablete şi ceasuri.

Chinezii au o problemă cu materialele necesare pentru producţia OLED şi cu liniile de producţie, iar importurile de materiale sunt foarte scumpe. Aici putem spune că are Coreea de Sud un mare avantaj, dar şi Japonia. Asta până sparge şi China “reţeta”.