Majoritatea automobilelor Toyota vor putea comunica între ele până în 2025

0
1066

Am auzit de automobile inteligente, interconectate, care se conduc singure, dar de vehicule care comunică între ele? Mai rar… Toyota vrea să lanseze astfel de modele până în 2021, primele unităţi urmând să ajungă de altfel în SUA în acel an. Mai mult decât atât majoritatea maşinilor Toyota vor comunica între ele până în 2025, conform companiei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba aici despre un sistem DSRC (Dedicated Short Range Communications), conform companiei japoneze. Acesta va începe să fie implementat pe toate maşinile noi până la jumătatea anilor 2020. Încă din 2015 se lucrează la acest proiect, iar producătorul auto a instalat tehnologia pe 100.000 de automobile în Japonia.

Ca dovadă că se mişcă repede, Toyota a dat exemplul sistemelor automate de frânare de urgenţă. Erau anunţate în 2015 şi acum 92% dintre vânzările de automobile Toyota din SUA sunt modele dotate cu Toyota Safety Sense sau Lexus Safety Sense, tehnologie revoluţionară de frânare de urgenţă. Pe de altă parte japonezii nu sunt singuri cu noile iniţiative. Aflaţi că Volkswagen are maşini care comunică între ele pregătite pentru lansare în 2019.

O reţea de vehicule care pot comunica este un concept care există de ani buni, dar nu a fost pus în aplicare până acum într-un mod mainstream. Ştim că guvernul american a alocat industriei auto un bloc de spectru în bandă de 5.9 GHz gândit special pentru comunicarea între vehicule şi asta încă din 1999. Implementarea Toyota va folosi 7 canale din tehnologia DSRC.

Comunicarea se va face pe viitor atât între automobile, cât şi către o infrastructură dedicată, având rolul de a reduce ambuteiajele şi coliziunile.