Canon PowerShot G1 X Mark III anunţat oficial, cu calitate de DSLR şi control facil tipic PowerShot

0
989

Canon PowerShot G1 X Mark III a devenit oficial la începutul acestei săptămâni, drept un nou model de aparat foto de top, care combină puterea unui DSLR cu facilitatea de control a unui PowerShot. Aparatul are şi avantajul dimensiunilor compacte şi aduce un obiectiv nou, cu precizie ridicată şi zoom de 3x.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La bord se află senzorul APS-C şi un procesor DIGIC 7, iar aparatul foto e îndeajuns de versatil pentru a fi utilizat la fotografia de stradă, dar şi la fotografierea tip documentar. Senzorul de la bord este identic cu cel folosit pe modelul EOS 80D şi oferă posibilitatea de a fotografia la interval ISO cuprins între 100 şi 25.600. Poate surprinde imagini de calitate chiar şi la scene cu contrast puternic.

Procesorul DIGIC 7 de la bord asigură realizarea unor imagini de calitate, fiind nevoie de foarte puţină procesare, asta mulţumită unui Optimizator automat de lumină şi a funcţiei de Corectare a difracţiei. Canon PowerShot G1 X Mark III are un obiectiv încorporat cu zoom de 3x şi oferă o distanţă focală de 24-72 mm, echivalentul filmului de 35 mm.

Distanţa de focalizare la apropiere este de doar 10 cm. Profunzimea câmpului este redusă, iar aici se lucrează cu o diafragmă cu valori între F/2.8 şi F/5.6. Obiectivul acestui model a fost gândit pentru a se potrivi cu senzorul şi a împiedica formarea de artefacte, precum reflexii. Tehnologia Dual Pixel CMOS AF este încă un plus pentru un aparat foto compact Canon, putând focaliza rapid la captura spontană.

Avem şi stabilizator de imagine echivalent 4 stop util pentru fotografierea activă la festivaluri sau evenimente cu multă mişcare. Aparatul integrează un display EL organic cu 2.36 milioane de puncte, care suportă focalizare prin atingere şi glisare. Noul Canon PowerShot cântăreşte doar 399 de grame, poate filma în Full HD la 60p şi are conexiune WiFi şi Dynamic NFC.

Preţul este în jurul a 1300 de dolari.