Spotify vine în România la final de noiembrie; Iată ce trebuie să ştii despre serviciul de streaming

1
800

Spotify, unul dintre cele mai apreciate servicii de streaming muzical din lume va sosi în sfârşit în România luna viitoare. Debutul e programat pentru 28 noiembrie, iar serviciul se va putea accesa de pe PC şi terminale mobile. Hai să vedem ce ne rezervă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Spotify este disponibil deja în mai bine de 60 de ţări şi a strâns deja 140 de milioane de utilizatori activi pe lună. 60 de milioane dintre ei au cont premium, iar mulţi artişti au ales acest serviciu pentru a îşi lansa în premieră piesele. Conceptul debuta în 2006 în Suedia şi s-a ajuns la venituri de peste 2 miliarde de dolari pe an în ultimii 2 ani.

Peste 30 de milioane de piese sunt puse la bătaie, iar Spotify a oferit brandurilor locale de la noi 8 pachete de advertising, sub formă de audio, video, in playlist şi display. Va fi o bătălie dură în România, cu deja popularizatul Deezer, dar şi cu Zonga, des preinstalat pe terminalele vândute la noi. Google Play Music a câştigat teren în ultima vreme şi sunt sigur că avem şi destui utilizatori Apple Music şi Amazon Music.

Spotify îşi oferă serviciul gratuit 30 de zile înainte de a face primă plată pentru el, ca Netflix. Va sosi în România în două versiuni: una gratis cu reclame în timp ce ascultăm muzica şi una Premium, pe baza unui abonament lunar. Evident serviciul premium are plusuri şi mă aştept să ofere şi ascultare offline.