Spotify, unul dintre cele mai apreciate servicii de streaming muzical din lume va sosi în sfârşit în România luna viitoare. Debutul e programat pentru 28 noiembrie, iar serviciul se va putea accesa de pe PC şi terminale mobile. Hai să vedem ce ne rezervă.

Publicitate

Spotify este disponibil deja în mai bine de 60 de ţări şi a strâns deja 140 de milioane de utilizatori activi pe lună. 60 de milioane dintre ei au cont premium, iar mulţi artişti au ales acest serviciu pentru a îşi lansa în premieră piesele. Conceptul debuta în 2006 în Suedia şi s-a ajuns la venituri de peste 2 miliarde de dolari pe an în ultimii 2 ani.

Peste 30 de milioane de piese sunt puse la bătaie, iar Spotify a oferit brandurilor locale de la noi 8 pachete de advertising, sub formă de audio, video, in playlist şi display. Va fi o bătălie dură în România, cu deja popularizatul Deezer, dar şi cu Zonga, des preinstalat pe terminalele vândute la noi. Google Play Music a câştigat teren în ultima vreme şi sunt sigur că avem şi destui utilizatori Apple Music şi Amazon Music.

Spotify îşi oferă serviciul gratuit 30 de zile înainte de a face primă plată pentru el, ca Netflix. Va sosi în România în două versiuni: una gratis cu reclame în timp ce ascultăm muzica şi una Premium, pe baza unui abonament lunar. Evident serviciul premium are plusuri şi mă aştept să ofere şi ascultare offline.