Canon a inventat senzorul capabil de captură slow motion în întuneric

0
878

Cei care au văzut testele funcţiei Super Slow Motion pe telefoanele Sony şi Samsung Galaxy S9 au remarcat că acea captură la 960 FPS arată bine doar dacă ai multă, multă lumină în jur. Cam asta e regula mereu când filmezi în slow motion, dar Canon a găsit o metodă să facă posibilă şi captura slow mo pe întuneric. A creat un senzor special cu acest scop.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Chiar dacă un senzor de 2.2 MP nu sună prea impresionant, e vorba despre o componentă specializată, ceea ce contează mai mult decât cifrele clasice aruncate în eter. Din experimentul Canon a rezultat un senzor CMOS Full frame numit 35MMFHDXS, capabil să realizeze captura la 100 FPS în condiţii low light extreme şi obţinând rezultate cu adevărat impresionante.

Rezultatul e util pentru cei care realizează captura în natură, urmăresc gheparzi noaptea pentru National Geographic şi altele de gen. Cu această realizare scăpăm de clasicul senzor infraroşu care produce imagini nerealiste. CMOS-ul de la Canon este disponibil în variante monochrome şi color, pentru clienţii care vor să îl încerce. Canon afirmă că a folosit un design proprietar pe un format de 19 microni pe 19 microni.

Pixelii senzorului şi circuitele folosite aici implică tehnologii noi care reduc zgomotul pe cât posibil. Există şi un scop utilitar pentru senzor, precum explorarea de peşteri, supraveghere şi siguranţă, dar şi scopuri artistice.

Mai jos aveţi un demo video: