Canada are o monedă nouă de 2 dolari care se iluminează la întuneric

0
1993

Canada este o ţară cu peisaje splendide, în frunte cu Aurora Boreală, pe care o afişează în nopţile senine. Cea mai nouă monedă aniversară a ţării carismaticului Justin Trudeau este cea de 2 dolari, care oferă tribut spectacolului cosmic. Astfel, moneda se iluminează la întuneric şi afişează o mini auroră boreală.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Moneda a fost lansată cu ocazia împlinirii a 150 de existenţă a Canadei ca stat independent. Cunoscuţi şi ca “Toonies”, bănuţii de genul sunt prima valută luminescentă de pe glob. Această ediţie sărbătoreşte transformarea confederaţiei de colonii canadiene în Domninionul Canada în anul 1867. Acest Toonie prezintă şi imaginea tradiţională a reginei pe o parte şi o canoe care pluteşte pe un lac liniştit, cu aurora boreală pe fundal.

Designul a fost ales dintre 5 propuneri, în cadrul unui concurs naţional numit “My Canada, My Inspiration”. El are rolul de a sărbători anii de existenţă ai naţiunii. Alte monede speciale au prezentat tributuri pentru căile ferate extinse ale Canadei, o monedă care sărbătoreşte pacea prin simbolul funzei de arţar şi una de 5 cenţi care prezintă simboluri ale populaţiei indigene canadiene Algonkian.

Toate aceste ediţii numismatice de colecţie sunt prezentate într-un set aniversar, iar cea fosforescentă se numeşte “Dance of the Spirits”. Aceasta este şi prima monedă bimetalică şi color produsă vreodată pe glob. Royal Canadian Mint a mai lansat în 2012 o monedă fosforescentă cu figuri de dinozauri. O vedeţi mai sus. Colecţionarii trebuie să îşi facă drum prin Canada sau să roage un prieten să le aducă un astfel de bănuţ.