Black Sabbath îşi oferă hiturile în format MQA pe un drive USB crucifix; Află ce este standardul MQA!

0
809

Black Sabbath a lansat o colecţie specială a pieselor sale, care vine sub formă de box set de 8 discuri, plus ceva extra-uri. Fanii formaţiei metal fondată în 1968 vor putea cumpăra colecţia sub numele de “The Ten Year War”, care include viniluri într-un box set, single-uri separat şi un drive USB în formă de crucifix.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe acel drive se găsesc tot piesele formaţiei. În plus, în box set este inclus artwork exclusiv realizat de Shepard Fairey, artist urban şi designer grafic. De remarcat că acel stick USB poate fi purtat şi ca un colier şi face senzaţie la orice garderobă. În memoria stickului se află melodiile de pe primele 8 albume Black Sabbath în format MQA high definition.

Cu această ocazie am descoperit acest format, MQA însemnând “Master Quality Authenticated”. Aceasta este o tehnologie audio nouă, popularizată în acest an şi dezvoltată de către Bob Stuart, cofondator al Meridian Audio. Rolul său este de a permite realizarea streamingului audio hi-res fără probleme şi rapid. Totuşi Spotify şi Apple Music oferă compresie standard şi lossy în 256 kbps sau 320 kbps, prin formaturile AAC, MP3 sau Ogg Vorbis.

Primul serviciu hi-res de streamign a fost Qobuz, iar Tidal a trecut recent la această abordare. Calitatea e similară cu cea de pe CD, dar fişierele ocupă mult mai puţin loc. Revenind la Black Sabbath, cei care sunt tentaţi de box set-ul de mai sus îl pot precomanda la suma de 228 euro.