Codul sursă al lui Windows 10 ar fi scăpat online, împreună cu build-uri beta

0
2591

Microsoft se confruntă cu o problemă serioasă de securitate, deoarece codul sursă al lui Widows 10 ar fi scăpat pe web în ultima săptămână. Fişiere care au de-a face cu driverele din Windows 10 au fost postate pe Beta Archive şi un total de 32 TB de fişiere ce includ build-uri beta Windows 10 au ajuns pe Internet.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Beta Archive este un serviciu care urmăreşte release-urile Windows şi în schimbul unor donaţii sau contribuţii permite membrilor să acceseze un FTP gratuit plin de build-uri arhivate Windows. Între timp ei au retras codul sursă, care ocupa 1.2 GB şi au afirmat că nu a venit de la o singură sursă. Chiar şi build-uri confidenţiale Microsoft ar fi incluse în această scăpare.

Un purtător de cuvânt Microsoft a declarat că fişierele sunt doar o parte a codului sursă din Shared Source Iniţiative, cel folosit de OEM-uri şi parteneri Microsoft. Codul sursă a fost deja partajat către parteneri, firme, guverne şi alţi clienţi. Scăparea ar putea permite apariţia unor noi hackuri şi breşe de securitate, dacă fişierele ajung în mâna hackerilor.

Printre toate aceste date s-ar afla şi “Windows 10 Mobile Adaptation Kit”, care e folosit pentru a pregăti imaginile de sistem pentru Windows pe telefoane. Între timp doi bărbaţi au fost arestaţi în Marea Britanie, autorităţile descoperind că pregăteau un hack al Microsoft. Aceştia adunaseră build-uri confidenţiale Windows 10.