Browser-ul Edge primește suport pentru widget-uri și alte funcții noi

0
588
Browser-ul Edge
Browser-ul Edge primește suport pentru widget-uri și alte funcții noi

Browser-ul Edge a devenit popular după ce a fost lansat de către Microsoft, înlocuind vechiul Internet Explorer din Windows 10. De-a lungul timpului, compania a adus noi funcții și opțiuni, devenind pe alocuri chiar mai bun față de Google Chrome, Firefox sau alte browsere. Astăzi aflăm că Microsoft testează trei noi opțiuni. Edge va primi în viitor widget-uri, căutare în file și un meniu pentru extensii. Mai jos avem detalii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Widget-urile există de mult timp în Android, iar recent au fost integrate și în iOS. Totodată, începând cu Windows Vista, au fost implementate și de către Microsoft, într-o formă mai simplă. Ulterior, acestea nu au mai fost integrate în sistemul de operare. Se pare că în Windows 10 vom avea widget-uri prin browser-ul Edge. Acestea sunt testate acum, existând un widget pentru vreme și un feed pentru știri via Bing MSN. Iată cum se prezintă:

Momentan, compania experimentează cu widgetul de mai sus, dar vor fi dezvoltate mai multe pe parcursul acestui an. Potrivit Microsoft, widget-urile web vor fi disponibile pentru un număr limitat de utilizatori în primă fază.

Căutare tab-uri (File)

Pe lângă widget-uri, se lucrează la suportul pentru căutarea în file / tab-uri. La fel ca și Google, Microsoft caută metode de facilitare a accesului în cazul în care se lucrează cu multe tab-uri deschise.

Anul trecut, compania a adăugat suport pentru tab-urile verticale, iar noul update aduce căutarea în file / tab-uri, deja existentă în Google Chrome. După cum vedeți în imaginea de mai sus, această opțiune va putea fi accesată din bara de sus din browser-ul Edge.

Meniu de extensii în browser-ul Edge

Browser-ul Edge

În sfârșit, meniul cu extensii își va face apariția și în Edge. Până acum, acesta era disponibil doar în setări și era destul de dificil să activăm / dezactivăm sau să eliminăm o extensie. Totuși, după cum vedeți în imaginea de mai sus, extensiile vor putea fi accesate simplu, printr-o pictogramă “puzzle” din bara superioară. De asemenea, vom avea posibilitatea de a muta pictograma în bara de adrese sau chiar să o ștergem.