Boxa Sony Wireless de purtat pe gât (Neckband Speaker) apare la FCC, cu numele de cod SRS-NB10

0
1134

Sony vine după două lansări importante de căşti wireless, pe de o parte modelul on ear WH-1000XM4 şi pe de altă modelul în ear WF-1000XM4, dar nu se opreşte aici cu dispozitivele audio. Următorul pas este un Sony Wireless Neckband Speaker, o boxă care se poartă în jurul gâtului şi tocmai a primit certficarea FCC.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dispozitivul apare la autoritatea americană cu numele de cod SRS-NB10 şi cu această ocazie îi vedem şi designul. De fapt Sony nu e la prima ispravă de gen, lansând o boxă de purtat în jurul gâtului din 2019, dar a lansat-o doar în anumite regiuni de pe glob. De ce există un astfel de dispozitiv? Pentru a oferi un sunet imersiv, care să ne învăluie din toate direcţiile. Listarea FCC dezvăluie că acest nou model are două “aripi” groase, care se vor amplasa de jur împrejurul gâtului purtătorului.

Partea stângă şi dreapta vor include difuzoare generoase şi butoane sau zone tactile pentru control. “Puntea” care le conectează pare să fie detaşabilă, ceea ce ar trebui să le crească portabilitatea. Aflăm şi că această boxă suportă încărcare la 5W şi vine doar cu Bluetooth 3.0, ceea ce sună a eroare. Trăim în epoca Bluetooth 5.0, ba chiar Bluetooth 5.2. Mai suportă şi Bluetooth Low Energy. Sony SRS-WS1 debutase în 2019 şi aducea un design atipic, care nu credem că a prins la public.

Oferă doar 3 ore de autonomie şi dădea o senzaţie constrictivă, uşor claustrofobică. În plus puteai savura muzica mai degrabă tu decât cei din jur, faţă de o boxă clasică.