Celebra jucărie Tamagotchi revine din noiembrie, acum cu extra funcţii inteligente

0
2283

Undeva pe la final de ani ’90 şi începutul anilor 2000, o nouă frenezie a cuprins planeta. E vorba despre mania Tamagotchi, micul animăluţ virtual pe care trebuia să îl hrăneşti, să te joci cu el şi să îl pui la somn, având mereu grijă să nu moară. Am avut unul şi a fost foarte amuzant să mă joc cu el la vremea sa. Puteai la un moment să faci creaturile să interacţioneze sau să se bată. Acum aflăm că Tamagotchi e pe cale să revină din luna noiembrie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Jucăria în formă de ou a debutat în 1996, lansată de Bandai. 83 de milioane de unităţi au fost vândute până acum, iar o nouă versiune va apărea la toamnă. A hrăni un Tamagotchi se face prin apăsarea unui buton, iar uneori trebuie să te joci cu el pentru a îl stimula (piatră, foarfece hârtie e un exemplu). Trebuie şi să faci curat după el, după ce merge la baie şi să îl ţii într-o stare bună de spirit. Asemenea unui Pokemon, pe măsură ce creşte animăluţul îşi schimba forma.

Dacă nu ai grijă cum trebuie de el, va muri şi o iei de la zero. La noi în România au ajuns mai degrabă clone ieftine din plastic, decât originalul. Bandai a regândit paradigma produsului, pe care îl împinge în fata acum mai mult ca un smartwatch, un purtabil cu animăluţ digital la pachet. În plus, acum avem şi ecran color. Tamagotchi Smart are control vocal şi tactil şi îţi permite să vorbeşti chiar cu pet-ul tău. Are şi pedometru, ceas digital şi sincronizare cu gadgeturile prietenilor.

Sunt şi noi personaje şi stiluri pentru aceşti companioni. Gadgetul va folosi cartele TamaSma Cards vândute separat de Bandai şi care aduc itemuri şi personaje exclusive. Există şi o funcţie care îţi permite să înregistrezi conversaţii cu animalul de companie virtual pentru a crea o conexiune mai puternică cu cel. Credeţi-mă acest hobby poate provoca dependenţă. Noul Tamagotchi Smart debutează în Japonia pe 23 noiembrie 2021 şi nu avem un preţ încă. Mă aştept să fie o sumă rezonabilă, poate sub 100 de lei, deşi aspectul smart ar putea împinge preţul şi la 200-300 lei, iar brandul Bandai la 400-500 chiar.