Boston Dynamics îşi ajută roboţii să “vadă” în 3D printr-un nou sistem

0
790

Boston Dynamics, probabil compania cu cel mai mare hype în zona de robotică la ora actuală lucrează la un sistem care le permite roboţilor săi să “vadă” în 3D. Compania tocmai a cumpărat firma Kinema Systems cu acest scop.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Kinema este o companie din SUA care foloseşte sistemul deep learning pentru a le oferi braţelor robotice “viziune” în 3D, pentru a localiza şi muta cutiile. Poate recunoaşte diferite produse şi să preia cutii de diferite dimensiuni, chiar dacă nu sunt perfect plate pe toate laturile. Boston Dynamics poate folosi achiziţia pentru a le permite roboţilor săi să fie practici şi în afara laboratorului, orientându-se în spaţiu.

Primul robot care va primi acest sistem este Handle, cel pe care îl vedeam aranjând cutii în depozit săptămâna trecută. În primă fază tot acest proiect va fi de mare folos giganţilor ca Amazon, care lucrează cu volum mare de pachete, dar e un lucru bun şi pentru liniile de producţie auto şi cele de îmbuteliere. A distinge mediul din jur e vital pentru orientare, control sporit şi predicţia situaţiilor.

Rămâne de văzut şi cum se va implementa asta la nivel civil şi poate militar.