Roboții Boston Dynamics fac furori într-un nou clip în care mută pachete perfect

1
1639

Roboții Boston Dynamics au fost de vreo 2-3 ori înspăimântători, mai ales când alergau prin pădure sau deschideau ușile. Uneori erau comici, ca atunci când încercau să urce scări prima oară, dar acum vedem o precizie fantastică în clipul de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Practic oricine își va pierde jobul într-un depozit de mărfuri va trebui să înțeleagă faptul că de aici i s-a tras. Această variantă de robot se numește Handle și se descurcă foarte bine cu mutarea de mărfuri și cutii. Mașinăria cu 2 roți ridică acele cutii de 5 kilograme de pe rafturi și le aranjează rapid și perfect în stive.

Boston Dynamics afirmă că Handle poate lucra cu cutii ce cântăresc până la 15 kilograme și suprapune paleți de până la 1.2 metri lățime și 1.7 metri înălțime. În ultima vreme Boston Dynamics a încercat să îmbunătățească modul în care se deplasează roboții, iar acum umblă și la membrele superioare, ca să zicem așa.

Recent am văzut chiar și roboți care dansau pe Bruno Mars și roboți câine cu 4 picioare foarte agile. Mă întreb cum de n-am trimis așa ceva pe Lună sau Marte și ne mulțumim doar cu rovere…