Bombele nucleare nu sunt metoda ideala pentru a opri un asteroid

0
825
impact_asteroid

Armele nucleare ar putea fi folosite pentru a opri asteroizii gata de coliziune cu Pamantul, dar acestea nu sunt cele mai bune optiuni, conform astronautului din programul Apollo, Rusty Schweickart. Acesta a tinut o conferinta publica cu cateva zile in urma in San Francisco.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Omul de stiinta a explicat ca mai toate corpurile ceresti de dimensiuni rezonaible pot fi redirectionate prin ciocnirea sau “impingerea” loc cu ajutorul unor nave fara echipaj. Si asta in ciuda raportului NASA din 2007, in care era mentionata utilizarea armelor nucleare drept metoda ideala pentru a preveni o coliziune catastrofica a unui asteroid cu Terra.

impact_asteroid
Desi Schweickart are incredere in NASA, de vreme ce a pilotat un modul lunar al acestora, el afirma ca ideea agentiei de a folosi arme nucleare este doar o scuza pentru a le transporta in spatiu. Organizatia astronautului, B612 Foundation intentioneaza sa dezvolte metode mai “blande” de a redirectiona asteroizii pana in 2015.

La ora actuala, nu suntem capabili sa detectam majoritatea corpurilor ceresti care se indreapta catre Pamant, dar in urmatorii ani vor intra in functiune telescopuri performante, astfel ca va mai desparea din incertitudinea ce ne inconjoara.

Sursa