Boeing a produs o super dronă de luptă care susţine avioanele supersonice

0
1066

Dronele continuă să evolueze, dar acesta nu e un articol despre DJI-ul tău cu care faci poze în vacanţă, ci despre dronele de luptă. Boeing a realizat o nouă generaţie de drone de luptă, cunoscute drept “Loyal Wingman”. Avem detalii despre ele mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Totul face parte din Boeing Airpower Teaming System, care susţine o escadrilă de avioane de luptă. Dronele fără echipaj sunt create de către Boeing Australia, conform companiei şi vor ajunge la “clienţi globali interesaţi de apărare”. Loyal Wingman ar urma să aibă putere de foc similară cu a unui avion. Poate zbura mai bine de 2000 de mile nautice şi foloseşte inteligenţa artificială pentru a zbura independent.

În acelaşi timp poate fi folosit în tandem cu un vehicul cu pilot, cu rol de suport. Pachete de senzori sunt integrate pe vehicul, care îi permit să facă parte dintr-un sistem de supraveghere, recunoaştere şi inteligenţă. Aparent are şi rol în “războiul electronic”, deci mă aştept la bruiaj, EMP şi fentarea de radare.

În primă fază dronele de gen vor fi folosite pentru a aduna date ce vor ajuta la realizarea sistemului Boeing Airport Teaming System. Ne apropiem tot mai mult de flote de avioane de război fără pilot, se pare.