Bazele militare americane vor fi păzite de câini-roboţi de la Ghost Robotics

0
1443

După o sumedenie de teste cu faimoşii câini-roboţi de la Boston Dynamics, iată că aceştia sunt puşi la treabă şi în domeniul militar. Aflăm că din ianuarie 2021 câinii-roboţi vor fi folosiţi în misiunile de patrulare a bazelor militare ale SUA. Avem detalii mai jos şi aş menţiona că aceste modele nu sunt cele de la Boston Dynamics, ci de la compania Ghost Robotics.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vorbim aici despre misiuni autonome, roboţii având clar trasate rutele de patrulare şi ştiind exact ce au de făcut. Misiunile încep din ianuarie 2021, iar un astfel de robot numit oficial „vehicul terestru patruped semi autonom” a fost deja testat la o bază aeriană din Florida. În plus, forţele de poliţie din SUA au avut în dotare câţiva patrupezi robotici de genul, pentru acţiuni ca dezamorsare bombe sau spart uşi la intervenţii. Escadronul 325 de Securitate al Bazei Aeriene Tyndal din Florica devine prima unitate din istoria armatei SUA care va utiliza aceşti roboţi.

Pentru început robotul care patrulează este monitorizat îndeaproape de un militar. Marele avantaj e că ai practic o colecţie de senzori, camere şi mecanisme de analiză cu AI care poate patrula cu o viteză rezonabilă un perimetru vital. În plus, roboţii pot patrula şi zonele în care oamenii pot ajunge mai greu. Roboţii vor fi dotaţi cu o cameră mobilă şi o serie de senzori, iar militarul care îi însoţeşte va putea vizualiza cu ajutorul unei căşti VR în direct imaginile surprinze de maşinărie.

Fiecare bot de genul se poate scufunda în apă până la o adâncime de 1.5 metri şi are o autonomie de aproximativ 10 kilometri per încărcare. Ghost Robotics pregăteşte şi mecanisme de încărcare wireless şi îşi promovează soluţiile ca ideale pentru siguranţa publică, urgenţe, dar şi pentru a transporta oameni şi animale din clădiri în flăcări.