ASUS a prezentat la Bucureşti laptopul cu margini din aur, acoperit cu piele şi modelul cu două ecrane 4K

0
1611

La începutul acestei luni eram pe la IFA 2019 în Berlin, pentru a vă prezenta cele mai noi laptopuri, monitoare, telefoane de gaming de la ASUS. Ei bine iată că ele au început să ajungă şi în România, în frunte cu modelul aniversar ASUS ZenBook Edition 30. Acesta include margini acoperite cu aur şi piele naturală pe capac. Avem mai multe detalii şi impresii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând aflaţi că am participat pe 27 septembrie 2019 la o conferinţă ASUS organizată în Bucureşti şi a servit şi ca un soi de aniversare a companiei taiwaneze. Am aflat că au împlinit 30 de ani de existenţă în 2019 şi vreo 12 ani în România. Am descoperit şi că sunt lider de piaţă în zona laptopurilor de gaming şi a plăcilor de gaming şi că deţin cam o treime din piaţa de laptopuri consumer.

În România ASUS are o echipă de 30 de persoane care se ocupă de tot, din ce am înţeles. La eveniment au fost expuse în premieră naţională produsele ProArt StudioBook Pro X, ProArt StudioBook Pro 17, ROG Zephyrus S GX502 Glacier Blue, ROG Phone II.

ASUS ZenBook Edition 30

Vedeta şi cel mai privit de către toţi a fost laptopul aniversar ZenBook Edition 30. Notebookul este acoperit cu piele albă italiană, fiind un portabil de lux. Marginile sunt acoperite cu aur roz de 18 karate, iar ecranul are muchii foarte înguste NanoEdge, de doar 2.8 mm pe lateral. Aceste modele sunt disponibile cu procesor Intel Core i7 sau Core i5. Au până la 16 GB RAM, placă grafică integrată Intel, dar şi o versiune cu GeForce MX250 cu 2 GB memorie.

Laptopul are şi acel ecran secundar ScreenPad 2.0 în loc de touchpad, care aminteşte de interacţiunea cu un smartphone. Vine cu accesorii premium la pachet, precum o cutie de lux, mouse alb perlat şi o husă din piele moale.

Va costa 6300 lei (taxe incluse) în varianta cu Core i5.

ASUS ZenBook Pro Duo

Mi-a furat privirea şi ASUS ZenBook Pro Duo, primul laptop cu două ecrane 4K tactile, pe care site-urile pe care am navigat au arătat excelent la scroll continuu pe display-uri. Touchpad-ul său se converteşte în pad numeric. Este o bestie cu placă grafică RTX 2060 şi e gândit pentru cei care lucrează cu grafică 3D din mers. Are şi conectivitate Thunderbolt 3 şi WiFi 6, pentru viteză cât mai mare şi procesoare Core i9.

Am mai văzut şi ProArt StudioBook X, un laptop care face de râs desktop-uri ca performanţă, aducând un procesor Intel Xeon, grafică NVIDIA Quadro RTX 6000 şi ecran de 17 inch într-un format compact. Are şi el un ecran secundar ScreenPad 2.0 de 5.65 inch, dar şi stocare PCIe SSd de 48 gbps. Toate într-un pachet de 2.5 kilograme.

Au mai fost prezentate şi bestia hibrid laptop/desktop ASUS ROG Mothership, dar şi laptopul de gaming ROG Zephyrus S GX502, gândit pentru creatorii de conţinut şi streameri.

Şi cireaşa de pe tort a fost faptul că ASUS ROG Phone II ajunge pe piaţa din România în octombrie, la un preţ în jurul a 4000 de lei.

Galerie foto eveniment ASUS: