FIFA 20 lansat (şi produs) în România, acum cu Liga 1 (Fotografii lansare Media Galaxy Vitan)

1
2330

A venit şi ziua cea mare, cea a lansării lui FIFA 20 în România, pe 27 septembrie. Trebuie spus că acest joc a fost produs în bună parte şi la noi, de către EA Sports România, care a lucrat cu EA Vancouver. Pentru a sărbători lansarea EA a adus Cupa Champions League la sediul său din Bucureşti, iar pe 27 septembrie am participat şi la lansarea FIFA 20 de la magazinul Media Galaxy Vitan.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

De ce este FIFA 20 aşa important? Pentru că inaugurează Liga 1 în joc, cu cele 14 echipe româneşti pe care le iubim sau înjurăm în fiecare weekend. Titlul vine pe Xbox One, PC şi PS4, dar şi pe Nintendo Switch. Sunt şi bundle-uri speciale console + joc, pe care le vedeţi în fotografii. Pe lângă noutatea Ligii 1 şi a derby-urilor FCSB – Dinamo, avem şi noul mod VOLTA în joc.

El este succesorul spiritual al lui FIFA Street sau bătrâneasca “miuţă”, aşa cum o ştim noi românii. E un meci de 3 vs 3, 4 vs 4 sau 5 vs 5, cu poartă mică şi multe giumbuşlucuri atletice. Totul e foarte urban, cu muzică hip-hop şi dubstep, grafitti şi alte reprezentări ale culturii asociate. Avem şi Story Mode inclus în VOLTA în acest an.

FIFA 20 mai aduce şi noutăţi prin abordarea Football Intelligence, cu 3 concepte principale: Authentic Game Flow, Decisive Moments şi Ball Physics. Vom avea şi manageri feminini în joc , iar FIFA Ultimate Team îi include pe Zinedine Zidane, Gheorghe Hagi şi Andrea Pirlo, pentru un total de 15 noi staruri deblocabile.

Cât despre evenimentul de la Media Galaxy, acolo s-a lăsat cu sesiune de autografe cu Florinel Coman de la FCSB, dar şi cu Ovvy Pătraşcu, campion mondial la FIFA. Puteai chiar să joci cu Ovvy, care avea o predilecţie pentru naţionala Franţei, ca şi vedeta Twitch Iceman Lucky, cu care am jucat recent un meci la un eveniment de gaming. Au fost 41 de premii pentru cei care au cumpărat jocul, inclusiv tastaturi, mouşi, joystickuri şi alte bunătăţi.

În plus a avut loc şi un campionat de FIFA 20, pornind de la 32 de gameri înscrişi şi până la marea finală. ASUS a pus la bătaie o serie de sisteme ROG pe care se juca lumea în voie, iar Media Galaxy a pus la bătaie console PS4 şi Xbox şi televizoare QLED pentru gaming pe consolă. Era plin de copii, adolescenţi, tineri, numai lume fără fire albe de păr (încă), aş zice.

Am ajuns cam târziu la eveniment, l-am ratat pe Florinel Coman, dar am înţeles că au fost vreo 200 de oameni pe acolo, poate mai mulţi. S-a suprapus şi cu sosirea lui iPhone 11 Pro în magazin, pentru un boost de hype. M-am apucat deja să mă joc FIFA 20 pe PS4 şi am început cu un FCSB – Dinamo ca la carte. Câteva impresii? E mai uşor să dai gol de la distanţă, pasele printre sunt mai imprecise, centrările sunt mai precise, e mai uşor să controlezi un dribling şi o înălţare a mingii pe picior.

VOLTA e drăguţă, dar mai trebuie să învăţ scheme şi mai ales să opresc mingea. Revenim cu review!

Galerie foto lansare FIFA 20 Media Galaxy Vitan: