IFA 2019: ASUS anunță noua serie ProArt – monitoare, stații de lucru mobile și desktop

1
1102

ASUS a anunțat o sumedenie de produse la IFA 2019, dar cele care au ieșit cel mai mult în evidența au fost cu siguranță dispozitivele din gamă ProArt. E vorba despre monitoare, stații de lucru mobile și desktop.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe scenă au urcat cei doi co-CEO ASUS, S.Y. Hsu și Samsung Hu, iar evenimentul a fost mai mult decât un anunț, a fost și aniversarea a 30 de ani de existența a companiei. Gamă ProArt de la ASUS datează din 2011 și de atunci a fost dedicată creatorilor de conținut din zonă Pro. Peste 400 de premii atesta calitatea gamei.

E vorba de editori foto și video, cei care se ocupă de colorizare și graficieni sau modelatori 3D. Seria ProArt Studiobook se axează pe unitățile de procesare grafica NVIDIA GeForce RTX, cu ray tracing și accelerare pe bază de AI.

ProArt StudioBook One

ProArt StudioBook One este un laptop foarte puternic, cu placă video NVIDIA Quadro RGTX 6000. Este cel mai puternic laptop din lume, la capitolul capacitate grafica. Are procesoare Intel Core i9 de generație a nouă, iar soluția grafica NVIDIA Quadro RTX oferă mai multe nuclee CUDA, RT și Tensor, care permit o editare 8K ușoară.

Avem și un sistem puternic de răcire aici, cu un modul termic realizat din aliaj de titan. O inovație este și deschiderea capacului pentru a crește intrarea aerului rece la interior. Avem la bord și un ecran 4K validat Pantone, cu rată de refresh de 120 Hz.

ProArt StudioBook X

ProArt StudioBook X este primul laptop care combină soluția grafica NVIDIA Quadro și ASUS ScreenPad 2.0, acel ecran secundar care amplifică funcționalitatea terminalului. Are ecran NanoEdge cu muchii subțiri și un impresionant raport ecran-corp de 92%. Aspectul imaginii este de 16:10 și avem și acoperire a spectrului de culori DCI-P3 de 97%.

Cu ajutorul acestui dispozitiv se pot edita și procesa fișiere cu mai multe straturi de obiecte, iar cheia este placă grafica NVIDIA Quadro RTX 5000. Avem și un procesor Intel Xeon sau Intel Core i7 de generație a nouă, cu 6 nuclee fizice. Există și un Raid 0 conectat direct la procesor pentru o viteză de transfer de până la 6 GBps.

ScreenPad 2.0 este un ecran tactil secundar, care oferă un boost pentru experiență obișnuită de interacțiune cu laptopul. Interfață oferită este inspirată de cea de pe smartphone. Laptop acesta de 17 inch este gândit să aibă un format și volum de laptop de 15 inch, fiind portabil.

ProArt Station D940MX

ProArt Station D940MX este o stație de lucru desktop cu dimensiuni compacte și este gândită pentru profesioniștii media. Are o carcasă cu volum de 8 litri și este unul dintre cele mai mici desktopuri de pe piață. Vine cu procesor Intel Core i9, până la 64 GB RAM DDR4, grafica NVIDIA Quadro RTX 4000 sau GeForce RTX 2080 Ți, plus stocare duală, de 512 GB PCIe SSD și 1 TB HDD.

Dispune și de 2 porturi cu Thunderbolt 3 pe panoul frontal. Are un design elegant și un sistem termic hibrid avansat pentru a degaja căldură acumulată la interiorul sau. Asta implică o cameră de vapori 2D și conduce de căldură.

ProArt Display PA32UCG

ASUS ProArt Display PA32UCG este primul monitor profesional cu HDR 1600 și rată de refresh variabila de până la 120 Hz. Are rezoluție 4K și iluminare mini LED, oferind o iluminare și acuratețe coloristica ideală pentru cei care lucrează în industria filmului, mass media și dezvoltatorii de jocuri.

Avem pre-certificare VESA pentru DisplayHDR 1400 și 1152 mini LED-uri pentru o luminozitate susținută de 1000 de lumeni pe întregul ecran. Există și rată de contrast de 1.000.000:1. Este pusă la treabă și tehnologia Quantum Dot, care permite afișarea unei game lărgi de culori cu suport pentru DCI-P3, Adobe RGB și sRGB. Avem parte și de o adâncime de culoare reală pe 10 biți și pre calibrare a culorilor în fabrică pe 3 niveluri.

ProArt Creator Center

ProArt Creator Center este o aplicație care oferă funcții de calibrare a culorilor și optimizare a performanțelor, pe toate modelele ProArt de mai sus. Puteți calibra afișajul și sincroniza setările între dispozitivele ProArt conectate. Puteți monitoriza exportarea unui proiect inclusiv pe telefon.