Vin televizoarele 8K de la LG! Modelele Real 8K OLED și NanoCell sunt livrate global

0
1285

LG Electronics a anunțat în această săptămână că va începe livrarea pe piețele globale a primului televizor 8K OLED din lume, modelul 88Z9. Va sosi în aceeași perioadă și televizorul LG 8K NanoCell, modelul 75SM99. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noile televizoare vor ajunge pe piața din Australia, Germania, Franța, Marea Britanie și Statele Unite. Experții din industria imaginii afirmă că pentru a livra o experiență 8K reală trebuie ca pixelii să se poată distinge unul de altul în mod adecvat. Modulația de contrast are rolul de a măsura dacă pixelii învecinați se disting unul de altul, fiind o metodă relevantă de a măsura și descrie rezoluția unui ecran.

Testele realizate pe LG Signature 8K OLED, dar și LG NanoCell 8K au arătat valori CM (Modulație de Contrast) în zona de 90%, deci avem cu adevărat 8K real aici. LG Signature OLED 8K TV este și unul dintre cele mai mari televizoare OLED de la LG, poate chiar cel mai mare, având în vedere diagonala de 88 inch.

Oferă 33.000.000 pixeli auto iluminați, adică de 16 ori numărul de pixeli ai unui TV Full HD. A câștigat deja premiul iF pentru Design, dar și pe cel Red Dot din acest an, datorită unui design minimalist și sofisticat, cu suport din aluminiu polizat și ecran edge to edge. Include difuzoare de 80W, pentru sunet puternic.

LG NanoCell 8K are diagonală de 75 inch și oferă un contrast deosebit. Avem parte și de upscaling la 8K pe ambele modele, cu reducere a distorsionărilor. Alte funcții oferite pe modelul Nano sunt Nano Display, care crește claritatea, Nano Color, care filtrează impuritățile și Nano Black, pentru un negru mai profund și un contrast mai puternic.

Aceste modele au și suport HDMI 2.1 și Cinema HDR, plus suport Apple AirPlay 2 și HomeKit. Așteptăm acum și prețuri pentru Europa.