Apple MacBook Air va primi o actualizare de design în 2021; Posibil să vedem și un MacBook Air 15

0
1902
Apple MacBook Air va primi o actualizare de design în 2021; Posibil să vedem și un MacBook Air 15

Scriam acum câteva zile despre următoarea generație de produse Apple pe segmentul Desktop / Notebook. Ei bine, astăzi aflăm noi informații despre MacBook Air și MacBook Pro (2021). Apar confirmări cu privire la revenirea portului MagSafe pentru încărcare, dar și câteva detalii despre design. În rândurile de mai jos aflăm ce ne pregătește Apple.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Publicația Bloomberg scrie că Apple lucrează la o versiune “mai subțire și mai ușoară” de MacBook Air 13. Acesta va fi lansat în a doua jumătate a anului 2021 sau chiar la începutul anului 2022. Se zvonește chiar că Apple se gândește la un MacBook Air de 15 inch, însă nu este bătut în cuie.

Totuși, dacă MacBook Air 15 nu se va concretiza, avem foarte multe șanse să vedem un MacBook Pro 16. Acest model misterios de 16 inch chiar a fost listat într-un update Boot Camp,  înainte ca Mac-urile cu M1 să fie lansate. Prin urmare, este posibil ca și acest model să debuteze în acest an.

Design

O schimbare majoră ar fi revenirea portului MagSafe pe toate notebook-urile companiei lansate începând cu 2021. Apple a înlăturat acest port magnetic în 2017, mulți fani fiind indignați de această alegere. Această veste poate bucura mulți utilizatori, întrucât este mult mai simplu de conectat față de mufa USB-C.

Revenind la MacBook Air, publicația afirmă că versiunea de 13 inch va avea margini mai subțiri și 4 porturi USB. Noul design ar implica și muchii drepte, similar cu ceea ce vedem acum pe iPhone 12. Totodată, MacBook-urile vor veni cu un nou CPU custom. Apple M1 a reușit să impresioneze plăcut prin performanța sa. Deci, ne putem aștepta la un M1X în acest an și eventual un M2 anul viitor.

După cum scriam în trecut, se confirmă eliminarea Touch Bar-ului de pe modelele Pro. E cunoscut faptul că mulți utilizatori ar prefera butoane fizice în locul celor tactile de pe aceste modele. Se pare că Apple va merge după feedback-ul utilizatorilor în acest an.

Totodată, dacă se va lansa, MacBook Pro 16 va avea un nou design și chiar un cititor pentru cardurile SD integrat. Ultimul model MacBook Pro 16 a fost lansat în 2019, deci ar fi timpul pentru un upgrade serios. Cât despre debut, ne putem aștepta la un eveniment undeva în luna noiembrie a acestui an.