Apple lucrează la proprii sateliţi; Ar putea furniza servicii Internet sau de telefonie în 5 ani

0
770

Apple e gata să intre într-un nou teritoriu, cel telecom şi de furnizor de servicii Internet. Gigantul din Cupertino ar lucra la proprii sateliţi, care i-ar aduce indepedenţa faţă de furnizorii de Internet şi servicii de telefonie.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un reportaj al celor de la Bloomberg dezvăluie că Apple a pus la punct o echipă secretă, care lucrează strict la sateliţi. Totul ar fi gata în 5 ani, iar Apple, ca şi SpaceX ar putea lansa proprii sateliţi în spaţiu. Apple a fost multă vreme la mila operatorilor şi o bună parte din succesul primelor generaţii iPhone a stat în seama promovării masive de către AT&T şi a exclusivităţii la acel operator. Evident, uriaşul şi-a luat partea.

Posibil ca Apple să se închidă şi mai mult şi să vrea să ofere conecitivtatea proprie pe terminale, după procesoare proprii şi alte tehnologii proprietare. Apple a tot migrat spre zona de servicii de ceva vreme, fiind provider de stocare în cloud, de serviciu de gaming (Apple Arcade), serviciu de streaming muzical (Apple Music) şi serviciu de streaming de seriale şi filme (Apple TV+). Următorul pas logic e de provider de Internet/telefonie mobilă.

Bloomberg scrie totuşi că proiectul ar putea fi abandonat şi că nimic nu e sigur. Aţi văzut cât de incert a fost şi este proiectul legat de maşinile autonome Apple. Deocamdată ştim că Apple a angajat experţi în ingineria aerospaţială şi conectivitate wireless. Angajările s-au făcut din 2017, iar Apple a preluat oameni de la Google, Netflix şi Aerospace Corp. Rămâne de văzut şi cine va asambla şi lansa sateliţii pentru Apple.

Ca idee, Amazon vrea să îşi lanseze 3000 de sateliţi proprii pe viitor, iar SpaceX vrea să ducă zeci de mii de corpuri de gen în spaţiu.