Apple ar dezvolta o consolă de gaming portabilă și un nou procesor performant pentru aceasta

0
675
Apple ar dezvolta o consolă de gaming portabilă și un nou procesor performant pentru aceasta

Consolele au parte de o popularitate și cerere masivă încă din anul 2020. Astfel, nu e de mirare că mai mulți producători printre care Huawei și chiar Apple se gândesc să intre pe piața consolelor de gaming. Compania din Cupertino a lansat recent un nou Apple TV 4K. Totuși, acesta nu este suficient de puternic pentru a rula jocuri cu o grafică complexă. Acest lucru s-ar putea schimba în viitor, întrucât Apple ar lucra la o consolă hibrid. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apple TV 4K (2021) are la bord un cipset A12 Bionic. Compania ar dori totuși să dezvolte o consolă de gaming hibridă/portabilă cu un CPU mai potent pentru ca utilizatorii să se bucure de gaming la calitate înaltă. Informațiile sosesc prin intermediul Wccftech. Se pare că noua consolă ar urma să fie similară cu Nintendo Switch. Asta înseamnă că Apple se pregătește să lanseze un produs exclusiv pentru gameri.

Zvonurile aduc în discuție o consolă cu suficient spațiu la interior astfel încât Apple să includă și un sistem de răcire activă. În acest fel, noul dispozitiv s-ar diferenția cu mult față de iPad, iPhone și alte terminale comercializate. Totodată, consola hibridă ar avea la interior și un nou CPU, ci nu din seriile M sau A, deja existente. Noul cipset s-ar focusa mai mult pe GPU.

Mai mult decât atât, aflăm că Apple deja negociază cu companii mari din industria gamingului precum Ubisoft. Următorul parteneriat ar urma să aducă jocurile companiei în Apple Arcade. Vă reamintim că în trecut au existat zvonuri conform cărora compania din Cupertino dorea să lanseze un iMac special pentru gaming. Totuși, știm deja că acesta nu s-a materializat. Prin urmare, merită să privim cu o ușoară incertitudine și zvonurile despre această consolă.