Cea mai secretoasă companie din zona auto este în mod surprinzător… Apple şi nu Tesla. Chiar dacă “maşina Apple” a picat şi a revenit de atâtea ori că aproape ne-am săturat de subiect, ceva se pregăteşte în laboratoarele din Cupertino, asta e sigur. Fie şi numai un sistem de cartografiere şi şofat autonom de generaţie nouă. Iar azi avem indicii în această privinţă.

Publicitate

CEO-ul Apple, Tim Cook a oferit recent indicii că un proiect Apple de anvergură se află în desfăşurare, unul care implică tehnologie de şofat autonom. Astfel devin cu atât mai interesante noile oferte de joburi care au apărut la Apple în ultima vreme. Creatorul lui iPhone şi iPad oferă posturi pentru zeci de experţi în cartografiere şi tehnologie a hărţilor.

Peste 60 de posturi au fost scoase la bătaie de firma din Cupertino, conform CNBC, toate în ultima lună. Toate menţionează cerinţe legate de hărţi digitale, “management de flotă” şi “ajutor navigaţional”. La prima vedere pare doar un val de angajări pentru a perfecţiona Apple Maps, dar ar putea fi mult mai mult de atât. E vorba cel mai probabil despre o extindere a eforturilor legate de condusul autonom şi tehnologiile aferente.

Există şi indicii ce afirmă că Tim Cook şi ai săi lucrează la autonomie dincolo de automobile, dorind să o implementeze şi pe alte tipuri de vehicule. E vorba despre drone, roboţi, poate chiar aviaţie şi transportul în comun. Autonomia se va îmbina cumva cu iniţiativele AR şi VR, la care Apple lucrează de ceva vreme.