Ultimii 2 ani ne-au adus multă incertitudine pentru Project Titan de la Apple. Ba auzeam că are 1000 de ingineri dedicaţi, ba se zvonea că a picat proiectul. Ba apărea o randare cu o maşină cool Apple, ba creau doar sisteme de şofat autonom pentru parteneri. Azi aflăm că de fapt e vorba de total altceva.

Publicitate

Cei de la Business Insider au descoperit un birou secret Apple în Berlin, care se ocupă cu zona de transport. Cartografierea şi transportul în comun par a fi segmentele pe care le vizează firmă din Cupertino. Analistul UBS Steven Milunovich a discutat recent cu Horace Dediu de la Asymco şi Neil Cybart de la AboveAvalon, încercând să îşi seama care e proiectul secret Apple.

Având în vedere că piaţa de transport este la o valoare de 5 trilioane de dolari, până la 15 trilioane, ea depăşeşte valoarea segmentului IT sau a celui medical. Există apoi şi ideea că tot mai puţini oameni îşi vor cumpăra automobil în epoca maşinilor autonome. Astfel, Apple ar avea mai multe şanse dacă ar opera în zona de transport. Project Titan ar fi de fapt o nouă platforma de transport în comun şi de transport în general.

Apple pregăteşte terenul pentru acele autmobile autonome omniprezente, mediul în care vom lucra, ne vom relaxa şi poate chiar dormi în acele maşini. E vorba despre navigare, WiFi, conectiviate broadband, OS-ul maşinii, experienţa multimedia. Toate acestea ar porni de la o versiune derivată de Apple HomeKit, platforma smart home de la Apple.

Cu contactele şi contractele potrivite software-ul Apple ar putea ajunge şi în transportul în comun, asigurându-şi o răspândire globală.