Aparent Revolut te întreabă dacă eşti membru PSD… Iată de ce!

0
1245

În această săptămână s-a viralizat un articol care indica faptul că Revolut te întreabă atunci când îţi faci cont dacă eşti membru PSD sau dacă… ai avut funcţii în Teleorman. Informaţia a pornit de pe blogul lui Costin Cocioabă, care a citat un prieten care a dorit să îşi facă un cont la Revolut.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Atunci când îşi făcea contul Revolut, respectiva persoană a trebuit să răspundă la o întrebare, care îi propunea 4 variante.

Astfel, era întrebat dacă:

  • A fost membru al Guvernului sau al vreunei comisii legate de ordinea publică şi drepturile Cetăţenilor
  • A fost parte a conducerii judeţului Teleorman
  • A fost membru PSD
  • Nici una nu se aplică

Se pare că nu toţi utilizatorii noi se întâlnesc cu acest mesaj, iar totul ar face parte dintr-un mecanism internaţional de detecţie a spălării banilor. Nu doar Revolut ar folosi aşa ceva, ci şi alte instituţii financiare şi bancare. Dacă ai nume similar cu cineva din baza de date AML (Anti Money Laundering) e foarte probabil să primeşti întrebări de gen.

Practic, o persoană cu nume similar cu o persoană implicată într-o anchetă în desfăşurare a încercat să îşi facă acel cont. Start-up.ro a contactat Revolut şi a primit următorul răspuns oficial:

„Utilizatorii trebuie să își dovedească și să își verifice identitatea pentru a putea utiliza un cont Revolut. Această politică este în concordanță cu o reglementare bancară cunoscută drept “Know Your Customer” (KYC – “cunoașterea clientelei”) și face parte din procesul prin care o companie verifică identitatea clienților săi. Este o simplă măsură anti-corupție și anti-fraudă. Conform reglementărilor drastice din domeniu, KYC este o procedură obligatorie și crucială pentru instituțiile financiare. Abia după ce au trecut de acest pas, utilizatorii au acces la serviciu. Ca orice instituție financiară, trebuie să fim mereu atenți și să ne cunoaștem utilizatorii pe măsură ce ne dezvoltăm, ceea ce poate presupune noi verificări de tip KYC în etape ulterioare.

Indiferent de afilierea politică, persoanele expuse politic trebuie să treacă prin verificări suplimentare, atât în cadrul Revolut, cât și în cazul în care au conturi la bănci tradiționale. Întrebările adresate sunt pentru a confirma afilierea politică identificată automat în procesul de cunoaștere a clienților.”

Nu aş vrea să mă cheme Dragnea zilele astea…