Un inginer Yahoo fura poze nud din mailurile clienţilor şi a fost prins recent

0
1456

Yahoo pur şi simplu nu reuşeşte să scape de imaginea proastă pe care o are. Întâi a fost scandalul cu hack-ul a sute de milioane de conturi şi compania e bună de plată cu sume mari pentru utilizatori, iar acum pare să fi avut un prădător sexual ca angajat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un bărbat de 34 de ani, fost inginer Yahoo a recunoscut că intra în mailurile clienţilor şi fura fotografii sexy. Lua la ţintă conturile femeilor tinere, inclusiv pe cele ale colegilor şi prietenilor săi. Reyes Daniel Ruiz pe numele sau, inginerul a recunoscut că a compromis în jur de 6000 de conturi Yahhoo. A preluat şi alte date private, nu doar fotografii compromiţătoare.

Ruiz spărgea parolele utilizatorilor şi accesa sistemele interne Yahoo pentru a ajunge la conturi. Se folosea de accesul său la conturi pentru a compromite şi alte servicii folosite de victime, precum iCloud, Facebook, Gmail sau Dropbox. A fost descoperit atunci când un coleg a observat o activitate bizară în contul său, iar Ruiz s-a panicat şi a distrus computerul şi HDD-ul pe care stoca datele compromiţătoare.

Inginerul a fost pus sub acuzare în aprilie, pentru intruziune în computere private şi interceptarea de comunicări. Infracţiunile s-au petrecut între mai şi iunie 2018, iar 18 conturi au fost compromise. Problema e că Ruiz a lucrat la Yahoo timp de 11 ani. Deocamdată a fost eliberat condiţionat pentru suma de 200.000 de dolari, dar ar putea fi condamnat la 5 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. Aflăm sentinţa pe 3 februarie 2020.

Nu putem decât să ne gândim cu groază la puterea pe care o au aceşti ingineri asupra datelor noastre personale, fie că lucrează la Facebook, Google, Yahoo sau Microsoft… O testare psihologică la angajare nu ar strica.