Aparatul foto entry level Nikon Z1 apare în primele fotografii; Iată detalii

0
1261

După ce în ultima vreme marii producători de aparate foto au mizat pe cartea camerelor mirrorless full frame, acum e momentul să vedem şi ceva modele entry level. Nikon Z1 este un astfel de device, care tocmai a apărut în primele fotografii hands on.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nikon spera să transforme modelele Z6 şi Z7 în hituri anul trecut, dar în ciuda recenziilor, preţurile rămân destul de mari. Atacând zona mai de buget, Nikon ar pregăti modelul Z1. Noul venit are fi un aparat foto mirrorless cu preţ accesibil, care e destul de diferit de Nikon Z6 şi Z7. Are un design mai simplu şi mai banal faţă de alte camere, deci şi dotările vor fi ceva mai puţine.

Încă nu ştim cât va costa, dar de vreme ce un Nikon Z6 este 2000 de dolari doar în varianta body, iar Z7 este 3400 dolari, putem spera la un 1000 de dolari, sau mai puţin. Canon nu e străină de proiecte de gen, lansând un EOS RP entry level. Mă gândesc că şi dotările lui Nikon Z1 vor oglindi funcţiile lui EOS RP, care vine cu un senzor CMOS full frame de 26.2 megapixeli, cu tehnologie Dual Pixel şi ecran tactil cu suport touch şi drag. Are şi WiFi şi Bluetooth şi costă 1299 dolari doar pentru body.

Să vedem şi care va fi selling point-ul noului Nikon…