Amazon lucrează la o reţea mobilă de drone, un soi de tren/camion cu rol de bază de operaţiuni

0
1035

Aţi fost uimiţi şi şocaţi de vestea că Amazon vrea să construiască un depozit în formă de stup de albine pentru drone? Staţi să o vedeţi pe asta! Acum compania lui Jeff Bezos lucrează la o platformă mobilă cu rol de bază pentru drone şi de asemenea cu rol de mentenanţă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un brevet nou menţionează “vehicule intermodale”, care ar putea fi folosite pentru a realiza livrări spre clienţi. Amazon lucrează la vehicule autonome pentru livrări de ceva vreme şi au avut chiar un program pilot de livrări cu drone. Cea mai nouă propunere implică o reţea de staţii de operare mobile, amplasate pe ambarcaţiuni, pe camioane uriaşe, trenuri sau chiar alte vehicule.

Cel mai clar realizăm despre ce e vorbă din schiţele prezentate în brevet. Fiind mereu în mişcare, uriaşele trenuri sau vapoare ar avea oricând dronele gata să decoleze şi să primească service din mers. Baza de operaţiuni e practic un container uriaş de unde se ridică încărcăturile printr-un mecanism special. Acolo se vor afla şi baterii pentru alimentare, un braţ robotic şi un sistem computerizat.

Mecanismele vor înlocui bateriile, efectua reparaţii şi relansa drona în zona pe care trebuie să o acopere. Un al doilea vagon/container va include pachetele în sine, încercând astfel să scurteze pe cât posibil timpul de livrare. Evident un brevet nu înseamnă că tehnologia va fi pusă în aplicare, dar câtă vreme suna plauzibil nu vedem de ce nu ar fi.

Cei de la UPS au testat deja un sistem de lansare a dronelor din camioane, deci e viabil conceptul.