Amazon urmează să cumpere MGM pentru suma de 8.4 miliarde de dolari; În curând filmele James Bond vor fi disponibile pe platforma Prime Video

0
1040
Amazon urmează să cumpere MGM pentru suma de 8.4 miliarde de dolari; În curând filmele James Bond vor fi disponibile pe platforma Prime Video

Amazon a anunțat astăzi că urmează să cumpere MGM, unul dintre cele mai mari studiouri de film de la Hollywood. Se pare că tranzacția este evaluată la 8.45 de miliarde de dolari, iar Amazon va primi acces la o întreagă colecție de filme și seriale TV. Principala serie de care ar fi interesată gigantul este totuși “James Bond“. Această serie ar urma să intre în portofoliul Prime Video. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit lui Mike Hopkins, MGM are un catalog de peste 4000 de filme și 17.000 de seriale. Cele două companii așteaptă momentan aprobarea din partea autorităților de reglementare a pieței. Apoi vor urma toate procedurile legale pentru ca tranzacția în valoare de 8.45 miliarde de dolari să fie încheiată cu succes. Nu uităm că serviciul de streaming reprezintă o mică parte din Amazon. Totuși, compania a făcut eforturi în ultima perioadă pentru ca serviciul să rămână relevant pe piață.

Problema este că MGM nu are în catalog prea multe filme și seriale faimoase. Astfel, motivul achiziției în valoare de 8.45 miliarde de dolari ar putea fi seria de filme “James Bond”. MGM deține doar o parte din franciză totuși, dar nu putem nega faptul că este una dintre cele mai faimoase serii de filme produse la Hollywood. Astfel, platforma Prime Video ar putea deveni mai interesantă și să atragă potențiali clienți din toate colțurile lumii.

Alte serii interesante din portofoliul MGM ar fi: “Rocky”, “RoboCop” și “The Handmaid’s Tale”. Astfel, Amazon dorește să se impună și în ceea ce privește serviciile de streaming. Compania are adversari serioși precum Netflix și Disney+, însă este o piață unde doar conținutul diversificat poate garanta succesul.