Amazon Alexa va ajunge pe o serie de PC-uri Windows 10 produse de Acer, HP și Lenovo în primul trimestru al acestui an

0
736
Amazon Alexa

În urmă cu aproximativ două săptămâni dam și de vestea că Microsoft lucrează cu cei de la Amazon la integrarea lui Alexa cu asistentul virtual Cortana, o modalitate prin care firma IT va putea să își promoveze mai serios asistentul vocal din portofoliu. Practic vorbim despre integrarea lui Cortana pe boxele Amazon și a lui Alexa pe PC-urile cu Windows 10.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Utilizatorii vor putea alege ce asistent vocal să folosească printr-o simplă comandă vocală de tipul “Hey Cortana, open Alexa”. Integrarea celor doi asistenți vocali va fi pusă curând în aplicare și aflăm chiar astăzi faptul că primele PC-uri Windows 10 cu Alexa vor debuta în acest prim trimestru.

Amazon Alexa

Dispozitivele vor sosi din partea unor companii precum Acer, HP și Lenovo, pentru început exclusiv doar pe piața din SUA. Vom putea folosi Alexa pentru a crea remindere, programări în calendar, realiza cumpărături de pe Amazon sau controla produsele smart home folosind doar vocea.

Alexa va avea și ceva limitări, astfel că asistentul virtual nu va putea fi utilizat pentru a reda muzică pe Spotify, TuneIN Radio sau Pandora.