400 de porţi uriaşe de piatră au fost descoperite în Arabia Saudită via Google Earth

0
921

Mai ţineţi minte când experţii au găsit o „faţă umană” pe Marte? Era o structură care aducea cu o faţă umană şi asta a băgat toţi cercetătorii în fibrilaţii. Cea mai nouă isterie are de-a face cu nişte porţi uriaşe din piatră descoperite în Arabia Saudită, cu ajutorul lui Google Earth.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cercetătorii au descoperit 400 de astfel de structuri, pe care le numim impropriu „porţi”, deşi ar putea fi orice altceva. Nu sunt structuri înalte, care se deschid pentru a permite intrarea, deci nu ştim exact ce sunt. Ele se află în deşert şi sunt datate între 2000 şi 9000 de ani ca vechime. E impresionantă precizia cu care sunt desenate dreptunghiurile, deşi e ştiut faptul că popoarele arabe excelau la matematică, deci era de aşteptat.

Scopul structurilor este misterios, dar dacă vreţi o mostră de teoria conspiraţiei şi paranoia, o să mă arunc la o supoziţie: piste de aterizare pentru OZN-uri. Arheologii au descoperit totuşi că „porţile” sunt realizate de către nomazi care au trecut prin zonă. Ar putea fi uriaşe ţarcuri pentru vite poate? Unele au şi 30 de metri lungime şi nu există indicii că ar fi fost folosite pentru animale sau vânătoare.

Poate sunt fortificaţii, dar în aceste condiţii sunt prea mici. Descoperirea le plasează pe o latură a unui vârf vulcanic, care a erupt cu lavă bazaltică în urmă cu foarte mulţi ani. O teorie mai sumbră afirmă că ar fi monumente mortuare, sau cimitire de acum mii de ani.