În 2018, LG Electronics aduce AI-ul în casa noastră prin intermediul platformei ThinQ

0
862
LG DeepThinQ

Printre numeroasele lansări de la CES 2018 am avut parte și de produse marca LG, fie că a fost vorba despre frigidere inteligente, mașini de spălat și televizoare care se rulează precum un ziar. Toate aceste dispozitive și multe altele fac parte din platforma ThinQ axată pe AI.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astfel în 2018, LG Electronics ne aduce AI-ul în casă prin intermediul acestei platforme care permite aplicarea de tehnologii deep-learning pe o gamă largă de produse. Noua versiunea DeepThinQ 1.0 aduce funcții AI de recunoaștere vocală, video și prin senzori, precum și detecția corpului uman și a spațiului.

LG ThinQ

Sunt suportate și o varietate de OS-uri precum Android, Linux dar și webOS. Toate produsele ce vor fi dezvoltate în cadrul acestei platforme se auto-educă folosind servere de cloud pentru a deveni mai inteligente în timp. Vor înțelege atât mediul lor extern, dar și modelele comportamentale ale clienților.

LG ThinQ

Un exemplu poate fi considerat aparatul de aer condiționat Lg ThinQ care în timp poate învăța obiceiurile de viață ale clienților răcind automat camera la temperatura preferată de ocupant. La ora actuală DeepThinQ schimbă deja modul în care sunt construite anumite produse destinate sectoarelor comerciale și de consum. Există roboți ghid pe aeroportul Incheon din Coreea, iar aspiratorul robotic învață diferența dintre un scaun și un câine, deplasându-se în consecință.