Elon Musk promite că Tesla Model 3 va avea comenzi vocale avansate

0
1110

Cine încă mai are răbdare şi speranţe să i se livreze un Tesla Model 3 în viitorul apropiat, are toate motivele să fie bucuros, pentru că Elon Musk a confirmat o funcţie nouă pentru automobil. E vorba despre comandă vocală la nivel avansat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O recenzie CNN a arătat recent faptul că utilizatorul pierde prea mult timp cu touchscreenul de 15 inch al lui Model 3, pentru a regla setările. Fie că e vorba despre oglinzi, viteză, Autopilot sau alte funcţii, touch-ul este cheia. Elon Musk a auzit toate aceste cârcoteli şi a răspuns imediat pe Twitter. Cu această ocazie am aflat că se pregăteşte o actualizare software, care va face ca Model 3 să fie controlat şi cu vocea pe viitor.

Musk promite că “veţi putea face orice cu comanda vocală”. Nu m-ar mira să vedem şi un asistent virtual pe bază de AI, fie unul deja consacrat ca Alexa sau Google Assistant, sau unul proprietar. La ultima verificare, Tesla producea peste 2500 de unităţi Model 3 pe săptămână. E încă departe de cele 5000 de unităţi pe săptămână pe care le promitea atinse încă din decembrie anul trecut.

Pragul de 5000 pe săptămână ar trebui totuşi atins până în iunie 2018. Tesla Model 3 a intrat în producţie din iulie anul trecut şi costă 30.000 de dolari. Este un sedan de lux, de mărime medie, complet electric şi cu suport pentru şofat autonom.