YouTube Remix este un rival Spotify care va debuta în 2018

0
688

YouTube îşi încearcă norocul cu încă un serviciu de streaming muzical, oare al câtelea? Pe numele său YouTube Remix, acest serviciu on demand se poziţionează c rival pentru Spotify şi ar urma să debuteze în anul 2018. Au apărut scăpări legate de acest serviciu, pe care le detaliem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

YouTube a încercat în fel şi chip să îşi monetizeze serviciul în ultimii ani, dar fără un succes deosebit. YouTube Music Key a trecut printr-o tranziţie în 2016, iar Google mai are şi Google Play Music, care tot evoluează. Mai e şi YouTube Red şi cred că dacă mă gândesc puţin mai găsesc un serviciu. Noua tentativă se numeşte YouTube Remix şi va oferi muzica în regim on demand, având un catalog uriaş de melodii.

Va semăna cu Spotify, Apple Music şi chiar şi Google Play Music. Va include totuşi şi elemente specifice YouTube, precum videoclipuri, dar şi conţinuturi exclusive, ca interviuri cu trupe, transmisiuni live de la concerte şi altele de gen. YouTube Red a oferit deja ceva similar, dar fără a se axa pe muzica aşa mult. YouTube are programată şi o negociere cu Vevo, deţinut de Universal şi Sony, care controlează o mare parte din conţinuturile video muzicale originale.

Serviciul video deţinut de Google a tot fost criticat de artişti şi case de discuri pentru abordarea sa prea relaxată faţă de încălcările de copyright şi compensaţiile prea mici, în ciuda unor vizualizări cu cifre uriaşe. YouTube va avea ceva de muncă să ajungă la cei 27 de milioane de abonaţi Apple Music şi cei 60 de milioane Spotify. Debutul ar fi programat pentru martie 2018.