YouTube Music îţi va permite să umbli în playlist-urile altor utilizatori şi pe profilul lor

0
1656

YouTube Music a tot crescut în ultimul an, stimulat poate şi de faptul că unii producători de telefoane oferă 3-4 luni de gratuitate la acest serviciu odată cu achiziţionarea telefonului lor. YouTube îşi continuă evoluţia spre o reţea de socializare mai mult decât o platformă video, urmând să integreze funcţii de socializare în această aplicaţie/serviciu muzical.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Faţă de rivalii săi şi chiar faţă de YouTube, YouTube Music nu are comentarii, like-uri şi elemente de socializare, fiind o experienţă mai degrabă individuală. Se pare că YouTube pregăteşte acum şi o latură mai socială. Dacă există deja playlisturi publicate şi partajabile, acum Google vrea să poţi să partajezi şi canale YouTube ale utilizatorilor şi playlisturi personale. La ultimul update Google a început să îţi ofere un profil personal, similar cu cel pe care îl au artiştii.

Ai acolo un avatar, o imagine de fundal, playlisturi şi un buton de Share. Apar şi linkuri spre Twitter, Facebook şi alte reţele. În acest moment dacă intri pe playlistul altor utilizatori nu poţi intra şi pe profilul lor, să afli ce gusturi au. Pe viitor o să intrăm pe acele „User Channel Pages” şi o să găsim toate playlisturile create şi salvate de o persoană. Pe web poţi accesa asta dând click pe Library, apoi tabul PlayList şi dai click pe numele colecţiei de playlisturi create de alt utilizator.

Aici poţi adăuga sau şterge piese din playlist. Pe viitor vom putea şi să creăm playlisturi colaborative direct din aplicaţia YouTube Music de pe mobil. Practic noutatea e că nu mai accesăm doar playlisturile furnizate de echipa editorială YouTube, ci şi cele realizate de oameni ca mine şi tine, dar şi să vizionăm profiluri de utilizatori şi să ne facem prieteni cu gusturi comune.