YouTube începe războiul cu Adblockerele şi ţi-ar putea bloca contul dacă foloseşti aşa ceva

0
1207

Nu ştiu dacă sunteţi la curent, dar începând cu data de 10 decembrie, YouTube a început un război la baionetă cu Adblockerele. Anunţul a venit chiar de la Google şi sunt şi indicii că utilizatorii care vor mai continua să apeleze la aşa ceva ar putea avea conturile banate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

YouTube a fost permisivă cu Adblockerele până acum, dar şi cu alte soluţii pe care le puteţi folosi pentru a fenta reclamele enervante. YouTube a mai făcut o mutare spre profitabilitate, anunţând sus şi tare că ar închide canalele care nu îşi “scot banii”, adică nu aduc destul profit încât să merite menţinerea lor. Google şi YouTube îşi rezervă mai nou dreptul de a te scoate de pe platforma de streaming dacă nu încerci să îi eviţi reclamele cu workaround-uri.

YouTube explică asta foarte simplu: îţi oferim gratuit miliarde de clipuri şi trebuie doar să suporţi reclamele să le vezi. Pare un târg corect, nu? Adblockerele au fost un cancer pentru veniturile YouTube şi pentru creatorii de conţinut, dar vina pentru utilizarea lor aparţine şi de aceşti creatori. Unii fac abuz de reclame, cu două la început de clip şi apoi încă vreo 10 pe parcursul a 10 minute, ceea ce e obscen de mult.

Chiar dacă rişti să fii banat de pe YouTube, şansele sunt mici să pierzi conturile Gmail sau Adsense totuşi. În cazul în care vă simţiţi precauţi, iată şi soluţiile pe care trebuie să le evitaţi dacă vreţi să vă aveţi bine cu YouTube:

  • Adblock
  • Adblock Plus
  • Ad Blocker for Chrome
  • Ghostery
  • uBlock
  • Smart Popup Blocker

Sunt totuşi servicii AdBlock care promit anonimitate completă şi securitate, ca AdFender, care îţi permite să navighezi prin browserul Tor şi să blochezi reclamele video.